Artikelen

Start / Artikelen / Niet alleen voor de auto

Niet alleen voor de auto

Het is fijn om een garage of carport te hebben waaronder de auto wordt beschermd tegen weer en wind, maar een garage kan nog voor zo veel meer worden gebruikt dan alleen een parkeerplaats. U kunt er uw fietsen neerzetten, uw grasmaaier of buitenmeubels. Tijdens sommige maanden van het jaar zet u misschien wel een boot in de garage of onder uw carport.

Een garage hoeft ook geen ruimte te zijn voor passieve opslag. Een garage kan voor van alles en nog wat worden gebruikt. Zodra de auto eruit is, heeft u best veel vierkante meter om mee te werken. Vaak wordt er een pingpongtafel neergezet. Zodra de auto uit de garage is gerold, kunt u uw inklapbare pingpongtafel tevoorschijn halen. Maar u kunt natuurlijk ook uw yoga-oefeningen doen of krachttraining met losse gewichten of apparaten.

Een oefenruimte! Over de hele wereld bestaan er succesvolle, maar ook minder succesvolle rockbands die hun allereerste akkoorden speelden in de garage. De akoestiek is misschien niet altijd super, maar er is voldoende ruimte en er worden minder mensen gestoord dan wanneer men in het huis zelf speelt. Maar ook minder luidruchtige hobby's zijn geschikt om uit te oefenen in een garage. Waarom zet u er geen weefgetouw, dat lastig is om ergens anders neer te zetten.

Het is misschien wel het meest gebruikelijk om een werkplaats in te richten in uw garage. Een goede werkbank met schroevenbakjes en een gereedschapswand aan de muur. Hier kunt u aan de slag met uw fiets, brommer of grasmaaier, als u zich niet wilt bezighouden met autoreparaties.

Maar eigenlijk kan de garage gezien worden als een extra ruimte voor wat dan ook. Als u gasten op bezoek heeft kunt u de garage omtoveren tot een extra slaapkamer. Niet iedereen heeft ten slotte plek voor een permanente logeerkamer in huis, maar als u de auto voor een nachtje buiten zet heeft u ineens de ruimte ervoor.

Waar u de garage ook voor gebruikt, het is goed om van te voren na te denken wat u ermee wilt doen, omdat de mogelijkheden beïnvloeden hoe het eruit komt te zien. Als u alleen plek nodig heeft voor uw auto, dan hoeft de garage niet zo groot te zijn als wanneer u ook wilt kunnen sleutelen aan de auto. Wilt u veel tijd door kunnen brengen in de garage, dan moet er de mogelijkheid zijn om deze te isoleren, zodat verwarming mogelijk is. Is het alleen maar een ruimte voor opslag, dan heeft u waarschijnlijk geen ramen nodig,- Maar als u veel tijd in de garage gaat doorbrengen en deze gaat gebruiken als sport- of hobbyruimte, dan is het daarentegen een groot voordeel om daglicht te hebben.

Er kan veel worden aangepast, maar denk er goed over na waar de garage voor gebruikt gaat worden, zodat zoveel mogelijk al vanaf het begin klopt.