Artikelen

Start / Artikelen / De voordelen van een bouwpakket

De voordelen van een bouwpakket

Ikea-meubels kopen is één ding, maar durft men echt een heel huis als een bouwpakket te kopen? Er is een groot verschil tussen een boekenplank en een gebouw als een Zweedse blokhut, tuinhuisje, tuinschuur, blokhut, sauna, garage, carport, tuinpaviljoen, of zelfs een klein huisje als een buitentoilet of speelhuisje. Het korte antwoord is ja. Hier volgt een uitgebreider antwoord en redenen.


Handig en eenvoudig


Een huis bouwen met los hout is voor de meeste mensen een moeilijke taak. Een huis is zoveel meer dan muren, vloeren en plafonds. Er zijn regels en principes voor de draagkracht, dakhelling, sterkte, luchtspleten, brandveiligheid en nog veel meer, met vervelende gevolgen voor wie fouten maakt. U kunt altijd de hulp van de bouwtekening gebruiken, zodat u geen wetten overtreedt, maar u kunt nog het nog steeds verprutsen met de bouwmaterialen, of de levensduur van het gebouw aanzienlijk verkorten door simpelweg een fout te maken.


Met een geprefabriceerd huis met kant-en-klare wanden in bouwelementen of houtstapelbouw hout, zijn dat soort problemen voorbij. Hier zijn eventuele luchtspleten al klaar en zijn ook alle afmetingen klaar. De componenten worden op dezelfde manier in elkaar gezet tot een afgewerkt huis als wanneer u met Lego of Meccano bouwt.


Tegelijkertijd is de levering zowel sneller als minder gecompliceerd dan het leveren van een volledig gebouw, zelfs als we het hebben over kleine huisjes als speelhuisjes of gereedschapsschuren. Dit heeft natuurlijk ook invloed op de uiteindelijke prijs. Door een bouwpakket te kopen krijgt u gewoon het beste van twee werelden - lichter dan los hout en goedkoper dan een volledig huis.


Minder vraagtekens


Er komt veel kijken bij het bouwen van een huis, en hoe zorgvuldig u ook plant, er zullen altijd onvoorziene dingen gebeuren. Het door u bestelde materiaal komt bijvoorbeeld niet op tijd aan of kan niet worden verkregen. Veel van het bouwmateriaal dat wordt gebruikt bij het bouwen van huisjes is geheel of gedeeltelijk gebaseerd op hout, een levend materiaal met korte doorlooptijden. Het is gewoon niet mogelijk om te weten of de planken, balken of deuren die u hebt gekozen, beschikbaar zijn op het moment dat u ze nodig heeft.


Hetzelfde geldt voor personeel. Niet dat ze van hout zijn, maar dat ze vertraging kunnen oplopen. En als de timmerman te laat is, kan het zijn dat u de afspraak die u heeft geboekt bij de loodgieter, die op zijn beurt afhankelijk is van de elektricien, moet uitstellen. Het wordt een tijdrovende puzzel die bijna nooit helemaal vlekkeloos verloopt.


Door een huisje in een bouwpakket te kopen, zijn er veel minder dingen die fout kunnen gaan. De levering wordt tijdig aangekondigd en de rest van het werk wordt gedaan door de klant, die zo voorkomt afhankelijk te worden van anderen. De grootste onzekerheidsfactor, de prijs, is ook ruim van tevoren duidelijk en u zal niet in acute shock raken als iets ineens duurder wordt dan gepland.


Hoe gaat het in zijn werk?


De grootste zekerheid is misschien wel dat u van tevoren weet hoe het eindresultaat zal zijn. Bouwpakketten van Polhus zijn goed gedocumenteerd met zowel feiten als foto's. Het is dus gewoon een kwestie van in alle rust kiezen welk huis u wilt.


Bij de levering van het bouwpakket is al het materiaal inbegrepen. U loopt geen risico dat de schroeven een te kleine afmeting hebben of dat u de verkeerde raamomlijsting heeft ontvangen. Het pakket bevat ook bouwtekeningen en een montagehandleiding om alles op de juiste manier en in de juiste volgorde in elkaar te zetten.


En als u vragen heeft - wat bijna altijd het geval is – dan zijn de klantenservice en bouwexperts van Polhus nooit verder dan een telefoontje of mailtje bij u vandaan. Een bouwpakket van Polhus wordt geleverd met een pakketprijs en dat bij dat pakket hoort ook service, totdat het huis klaar is en de klant tevreden is.