Artikelen

Start / Artikelen / Houtgestookte hottub - een eigen spa op uw perceel

Houtgestookte hottub - een eigen spa op uw perceel

Het woord spa is afgeleid van de Belgische stad Spa, die met zijn warme, minerale bronnen al in de 14e eeuw een kuuroord werd. Een spa is een kuuroord, een plek waar u zich kunt laten behandelen voor kwalen met behulp van warme baden. Tegenwoordig wordt het label voor veel hotels en andere vakantiegelegenheden gebruikt, omdat het spa-concept populair is. We stressen zoveel in ons dagelijks leven, op het werk en om thuis alles op orde te krijgen met het ophalen van de kinderen, huishoudelijk werk en andere verplichtingen, dat we het rustig aan willen doen en ervan willen genieten als we vrij hebben. We hebben niet nóg meer indrukken nodig, we hebben rust en stilte nodig, en moeten kunnen genieten en ontspannen.

Het zou optimaal zijn om niet eens de deur uit te hoeven om uw eigen batterijen op te laden, en nu hebben hoeft dit ook niet langer. We halen het heilzame water in huis door een houtgestookte hottub te plaatsen. Een houtgestookte hottub is een grote badkuip, meestal rond, met plaats voor meerdere personen en met geïntegreerde warmtebron, meestal een houtkachel. Hierin kunnen familie, vrienden en kennissen met warm water tot aan hun nek naar de zonsondergang of de sterrenhemel kijken. Misschien met iets verkoelends in een glas of bent u gewoon tevreden met de warmte, het water en de natuur. Het is in ieder geval goed voor zowel lichaam en geest - zonder twijfel!

Maar we hoeven geen genoegen te nemen met de hottub. We kunnen thuis een hele spa inrichten, met een sauna, massagetafel en misschien een relaxafdeling. De hottub kan worden ingebouwd door deze in het terras te laten zakken, of u kunt met de hottub beginnen en met hout, stenen of een ander materiaal eromheen bouwen. Of misschien slechts een paar traptredes, dat kan ook.

Alleen uw fantasie bepaalt de grenzen voor wat u kunt bereiken. Zet wat meubels naast de hottub zodat degenen die niet zo lang willen baden als de grootste enthousiastelingen de gezelligheid niet hoeven te verlaten zodra ze uit het water stappen. Zo kunt u zonder schaamte meer mensen uitnodigen dan er in de hottub passen en kunt u om beurten een bad nemen. Als u ook een sauna heeft, kunt u urenlang tussen de twee "spastations" afwisselen.

Maar zorg ervoor dat u geen plaatselijke spa-faciliteit gaat runnen. Het gaat erom dat u uzelf de mogelijkheid biedt om in uw eigen huiselijke omgeving tot rust te komen, ondergedompeld in een houtgestookte hottub met heerlijk warm water, luisterend naar het geweldige geluid van knisperend hout en genietend van het leven.