Artikelen

Start / Artikelen / Baden onder de sterren

Baden onder de sterren

De samenleving ontwikkelt zich voortdurend, of we dat nu leuk vinden of niet. Het heeft veel voordelen, maar helaas zorgt het er ook voor dat stress toeneemt. Steeds meer mensen hebben een burn-out en zijn met ziekteverlof met het vermoeidheidssyndroom wanneer het levenstempo te hoog wordt. Een paar weken vakantie in de zomer is niet genoeg om de drukte en stress de rest van het jaar te verminderen. Daarom moeten we rustmomenten in het dagelijks leven vinden, manieren om te ontspannen en de controle terug te krijgen.

Dit is waar de houtegestookte hottub om de hoek komt kijken. Natuurlijk kunnen yoga, het lezen van boeken, tv-shows kijken of iets dergelijks ook een oplossing zijn, maar wie wel eens in een bubbelbad heeft gezeten en zichzelf heeft omsloten met warm water en rust, weet dat het een onverslaanbare stresstherapie is. Een bad of een douchecabine met stoomsauna en massage kan ook werken, maar er is iets speciaals aan buiten een bad nemen, de wind door de bomen horen waaien, frisse lucht in uw gezicht voelen, en toch geïsoleerd zijn van de buitenwereld.

Een houtgestookte hottub kan het hele jaar door gebruikt worden. Misschien is het het meest comfortabel om op een winteravond in de hottub te stappen, als de grond bedekt is met sneeuw. In de hottub is het zo warm als u wilt, ook al is het buiten koud in de frisse wind en vorst. Ongeacht het weer, in de houtgestookte hottub bent u vrijwel onkwetsbaar.

Het gevoel is het sterkst als u in het donker een bad neemt. In uw warme houtgestookte hottub liggen tijdens een heldere nacht en omhoog kijken naar de sterren en de maan is misschien wel zo dicht bij de hemel als de mens tijdens zijn leven komt. De verbinding met de ruimte kan nog verder worden versterkt door het plaatsen van ledverlichting in verschillende kleuren, die het water in de houtgestookte hottub verlichten.

Het is gewoon een kwestie van ervoor zorgen dat u daadwerkelijk een bad neemt. Veel mensen kopen een hometrainer of nemen een abonnement op de sportschool om in vorm te komen, volgen taalcursussen of lezen non-fictie om zichzelf te ontwikkelen, of renoveren de keuken om grote diners te kunnen organiseren, maar als u de tijd niet ervoor neemt is alles tevergeefs. Schrijf daarom in uw agenda om regelmatig een bad te nemen en laat niets u ervan weerhouden om van deze tijd met uw dierbaren te genieten.

Maar een bad nemen in een houtgestookte hottub is verslavend, dus als u eenmaal begonnen bent, wordt het al snel een gewoonte. Iets om altijd naar uit te kijken, bijvoorbeeld wanneer u veel te vroeg in de ochtend door de natte sneeuw naar uw werk gaat. Dan kunt u naar uw hottub kijken en denken dat niets u er in de avond van kan weerhouden om met een drankje in de hand in uw hottub te gaan liggen. Met dat gevoel in gedachten kunt u lang vooruit.