Artikelen

Start / Artikelen / Zweedse blokhut - een huis met vele mogelijkheden

Zweedse blokhut - een huis met vele mogelijkheden

Veel mensen dromen van een Zweedse blokhut op hun perceel. Er zijn namelijk een aantal verschillende redenen om dit veelzijdige gebouw aan te schaffen. Ruimte is altijd nodig en door een Zweedse blokhut te bouwen krijgt u die ruimte zonder dat het bestaande woonhuis wordt omgevormd tot een bouwplaats. Zodra het nieuwe huis er staat, zijn er verschillende mogelijkheden. 

U kunt het gebruiken als extra ruimte, als gastenverblijf wanneer familie en vrienden op bezoek komen, als hobbyruimte, een werkkamer of gewoon een plek om u in terug te trekken. Hier kunt u een bibliotheek, thuisbioscoop of werkplaats inrichten zodat u de rest van het gezin niet stoort. 

Ook kan de Zweedse blokhut permanenter gebruikt worden. U kunt een extra woning creëren die u verhuurt en zo elke maand een vast inkomen krijgen. Velen die geen eigen grond hebben, willen toch in een huis wonen met alle bijbehorende voordelen. Voor hen is het perfect om een Zweedse blokhut te huren, een klein huis tegen een redelijke prijs. 

Deze woning kan ook onderdeel uitmaken van een generatiewoning. Het kan de eerste woning van uw zoon of dochter worden, dicht bij het ouderlijk huis maar toch een eigen plek om vrienden mee naartoe te nemen en waar ze tot rust kunnen komen. Als de kinderen nog verder van huis zijn verhuisd, kan het een perfect huis zijn voor een opa of oma die thuis wil wonen, maar toch de zekerheid van familie in de buurt wil hebben. In andere landen is het zeer gebruikelijk dat meerdere generaties onder hetzelfde dak wonen, zodat men oma in de gaten kan houden of hulp kan krijgen met huiswerk en oppassen, iemand die thuis is als de kinderen uit school komen, enzovoort. Dit heeft natuurlijk zowel voor- als nadelen, maar door in verschillende gebouwen op hetzelfde perceel te wonen, kunt u van elkaars hulp profiteren zonder elkaar op de zenuwen te werken. 

Het beste van alles is dat de Zweedse blokhut tijdens zijn leven meerdere rollen kan vervullen. Als de kinderen klein zijn, kan het een kantoor aan huis zijn waar u ongestoord kunt werken. Als de kinderen ouder worden, kan het een hangplekje zijn of een eerste woning. Als de kinderen het huis uit zijn, kan het verhuurd worden aan studenten die woonruimte nodig hebben, en als oma weduwe is geworden kan ze in haar eigen bejaardentehuis trekken op het perceel van het gezin. 

Er is altijd een behoefte en u hoort zelden of nooit iemand zeggen dat ze spijt hebben dat ze een Zweedse blokhut hebben gebouwd!