Artikelen

Start / Artikelen / Een tuinschuur is niets om u voor te schamen

Een tuinschuur is niets om u voor te schamen

Een tuinschuur wordt voornamelijk gekocht om orde te krijgen. Het is prettig om altijd te weten waar u uw spullen heeft en deze op een afgeschermde plek zoals een berging in de tuin te kunnen bewaren.

Maar met een tuinschuur hoeft u ook niet tegen alle spullen aan te kijken. Het is natuurlijk niet zo dat u allerlei ongesorteerde spullen in een huisje moet proppen, om ze maar niet te hoeven zien. Het is wel belangrijk dat u de spullen organiseert. Maar de meeste tuinschuurspullen zijn geen versiersels. Ze worden opgeborgen omdat ze op dat moment niet nodig zijn en of het nu gaat om verhuisdozen met servies, tuinmeubilair voor de winterstalling of wintersportuitrusting die in de zomer wordt opgeborgen, echt mooier wordt het er niet op. In plaats daarvan hebben we tuinschuren nodig om de dingen te kunnen zien waar we vrolijk van worden. Dit maakt ons niet tot slechtere mensen. Iedereen heeft wel een tuinschuur of een ander "rommelhok" met dingen die we niet willen zien of laten zien.

Maar ineens heeft u de spullen nodig. In de tuinschuur bewaren we "handig-om-te-hebben" spullen. Dit zijn dingen die op dit moment geen functie vervullen in ons leven, maar waarvan we weten dat ze dit later wel zullen doen, zoals de skiuitrusting en kussens voor de veranda. Maar het kunnen ook dingen zijn die af en toe nodig zijn, zoals extra stoelen, een logeerbed of gereedschap.

Of de derde categorie, iets waarvan u nooit weet of u het nodig heeft, maar als de dag komt waarop u het nodig heeft bent u voorbereid. Het is zo vervelend om iets te moeten kopen of lenen dat we eerder hadden, maar waarvan we geen gebruik hebben gemaakt en wa we weg hebben gedaan omdat het niet vanzelfsprekend was dat we het nog nodig zouden hebben. Eigenlijk gewoonweg een reserveopslag.

Nu hoeft u alleen nog maar de juiste tuinschuur te kiezen voor uw opslagbehoeften. Allereerst de juiste maat. Het is niet per se zo dat groter beter is. U wilt niet dat uw spullen opgepropt hoeven te worden, maar u wilt ook geen té grote ruimtes ter beschikking hebben. Dan denkt u misschien niet kritisch genoeg en kiest u ervoor om dingen te bewaren die eigenlijk weggegooid moeten worden.

Dan is er nog het ontwerp. Als u grote dingen heeft om op te bergen, dan is een grote deur een must. Met een stevige dubbele poort kunt u gemakkelijk met de grasmaaier en motor naar binnen. Als het om kleine dingen gaat, neemt een grote en brede deur onnodig veel ruimte in beslag waar u planken met opbergruimte van de vloer tot het plafond had kunnen plaatsen. Denk er goed over na en kies vervolgens de juiste tuinschuur voor de juiste plek.