Artikelen

Start / Artikelen / Een speelhuisje voor iedereen

Een speelhuisje voor iedereen

Speelhuisjes worden gekocht voor de kinderen. Maar tegelijkertijd mogen ook alle voordelen voor de ouders niet onder stoelen of banken worden gestoken. Als ouder is er niets leuker dan uw eigen kinderen blij maken. Als u ze een huisje geeft, wordt u bovendien een superouder in hun ogen, en dat geeft ook een goed gevoel. Alle volwassenen die als kind een speelhuisje hadden, herinneren zich hoe het was om hun eigen huisje in de tuin te hebben staan. Natuurlijk wilt u dit ook aan uw eigen kinderen geven.

Doe het samen! Organiseer een gezinsbijeenkomst waarin u bepaalt waar in de tuin het speelhuisje moet komen te staan, welk model u moet kiezen en welke kleur de gevel en raamomlijsting moet krijgen. Maak er een familieproject van, van het egaliseren van de grond en vervolgens het huisje in elkaar bouwen met behulp van de montagehandleiding tot het uiteindelijk schilderen van het huisje.

Zodra het speelhuisje er staat, hebben de kinderen een eigen plek waar zij en hun vriendjes kunnen rondhangen. Hier kunnen ze tekenen, spellen spelen en spelen op hun eigen voorwaarden. Net als volwassenen hebben kinderen ook eigen tijd en hun eigen plek nodig. Dat kinderen afhankelijk zijn van ouders en andere volwassenen, betekent niet dat ze geen behoefte aan privacy hebben.

Kinderen willen hun eigen spelletjes kunnen verzinnen en ontwikkelen en moeten dit ook kunnen doen. Zo leren ze hoe het leven in elkaar zit en het geeft ze op den duur een goede basis voor het volwassen leven. Elke groepsopdracht op het werk zou onmogelijk zijn zonder kinderspelletjes, dus dit is zowel belangrijk voor de individuele kinderen als voor de samenleving als geheel. En als de kinderen in het speelhuisje spelen, kunt u als ouder de kinderen in de gaten houden zonder ze te storen.

En zonder gestoord te worden! Hoeveel u ook van uw kinderen houdt, spellen spelen in uw woonhuis kan soms iets te intens worden. Zeker als de kinderen vriendjes mee naar huis hebben genomen, wat ook iets goeds is dat u als ouder wilt aanmoedigen. Als de kinderen op een afstandje spelen, is dit wat we meestal een win-winsituatie noemen. Zowel kinderen als ouders voelen zich goed bij deze afstand. Het bouwt vertrouwen op binnen het gezin en zorgt ervoor dat de kinderen zich ontwikkelen tot onafhankelijke individuen.

In de winter of als de kinderen groot zijn en het huis uit zijn, doet het speelhuisje uitstekend dienst als opbergruimte. Zelfs als de deur iets te laag is voor een volwassene en u niet binnen kunt komen zonder te bukken, kunt u zeker tuingereedschap of tuinmeubelkussens in het huisje opbergen. Dus ook al is het speelhuisje ontworpen voor kinderen, kan het door iedereen worden gebruikt.