Artikelen

Start / Artikelen / De garage, uw nieuwe favoriete ruimte?

De garage, uw nieuwe favoriete ruimte?

De garage kan gezien worden als één van de meest saaie ruimtes in huis - het is een plek om de auto te parkeren, punt. Maar een garage is zoveel meer dan dat, en dat zal u merken zodra u er een heeft. Of een carport, want de overkapping is ten slotte het belangrijkste.

Het eerste dat u ontdekt is hoeveel beter het is voor uw auto. Dankzij de bescherming tegen weer en wind, behoren ijs, sneeuw, natte bladeren en vocht tot het verleden. Hierdoor gaat het plaatwerk en de lak veel langer mee. Roestplekken op blootgestelde delen, zoals instapbakken en wielkasten, zullen niet zo snel ontstaan als op een auto die in weer en wind buiten staat.

Maar ook op andere manieren is het gebrek aan vocht merkbaar. De sloten zullen niet bevriezen en de scharnieren zullen niet klemmen. Maar ook u als bestuurder zal het verschil merken. Als u de verwarming aanzet in een auto die buiten heeft gestaan tijdens de koude en/of natte seizoenen, zal het wel droog worden, maar het vocht op de vloer en de matten zorgt ervoor dat het langer duurt voor dat de beslagen autoruiten vrij zijn. Iedereen die de auto normaal gesproken buiten heeft staan, maar op een gegeven moment de kans krijgt om deze binnen te zetten om de auto te laten drogen, die de ruiten moet opendoen, de rubberen matten eruit moet halen enz., merkt dan meerdere weken lang het verschil. Bijna alsof het een gloednieuwe auto is. Dat gevoel heeft u als garage-eigenaar altijd.

Als u een garage heeft, hoeft u ook niet steeds met allerlei spullen te slepen, en kunt u alles wat met de auto te maken heeft op één plek bewaren - winterbanden, dakkoffer, bagagerek, autobench, autostoeltje en meer. Stel u voor dat u zichzelf nooit meer de vraag hoeft te stellen "Waar heb ik dat nu weer gelegd?". Velen kiezen ervoor om de banden die op dat moment niet op de auto zitten op te laten slaan bij de garage van hun autodealer, maar dan bent u afhankelijk van hen voor het verwisselen van uw banden. Misschien hebben ze wel geen tijd wanneer u van banden wilt wisselen. Bovendien kunt u de banden zelf verwisselen als u een vlakke betonvloer heeft met een dak erboven, zoals bij een carport of garage.

Maar naast het wisselen van banden, is er ook bij nieuwere auto's van alles dat u zelf kunt doen als u het gereedschap heeft, goede verlichting en een goede plek om te klussen. Onderhoud en verzorg uw auto. Poets en stofzuig, controleer regelmatig de olie (of verwissel deze) en controleer het ruitensproeiervloeistof- en koelvloeistofpeil. Dit alles wordt veel leuker met een garage.