/ Ventilatiepakket voor sauna
Ventilatiepakket voor sauna Meer productfoto's

Ventilatiepakket voor sauna

Artikelnr.: VENT-SAUNA-PACK
Ventilatiepakket voor sauna

Effectieve ventilatie in de sauna is essentieel om de warmte gelijkmatig te verspreiden en een aangenamere sauna-ervaring te creëren.

€ 59
Inclusief btw
Gratis verzending vanaf € 299!
Voorraadstatus: Voorraadartikel ( 5+ stuks) Levertijd: 7 tot 15 werkdagen

Meer informatie

Ventilatie is essentieel in een sauna. De lucht moet in de saunaruimte circuleren om de warmte te verspreiden. Daarnaast is zuurstof nodig om de sauna behaaglijk te laten aanvoelen en vooral om houtkachels efficiënt te laten werken.

Polhus sauna's hebben een oplossing om lucht toe te voeren via de tussenruimtes tussen de vloerplanken. Wij raden u aan om ook een luchtafvoerventiel te installeren. De luchtafvoerklep moet inwendig verstelbaar zijn en moet ongeveer 200 mm van het plafond geïnstalleerd worden, zo ver mogelijk bij de saunakachel vandaan.

Zelfs als u de toevoerlucht door de kieren in de vloer krijgt, is het een goed idee om een luchttoevoerventiel laag in de muur bij de kachel te installeren. Zo wordt de warmte van de kachel beter verspreid en krijgt een houtgestookte kachel meer zuurstof. Deze klep moet ook verstelbaar zijn om de luchtstroom aan te passen. Als u zowel een luchtafvoer- als een luchttoevoerventiel wilt installeren, bestelt u simpelweg twee saunaventilatiepakketten.

U moet de ventilatiegaten zelf voorbereiden, omdat de positie van de kleppen kan variëren afhankelijk van de locatie van de sauna en waar het esthetisch het mooist is om de kleppen te plaatsen.


Specificaties

Bij de levering inbegrepen

- Ventilatieluik: 370 x 130 mm gemaakt van onbehandeld vurenhout met schuifluik voor het regelen van de toevoer- en afvoerluchtstroom

- Buitenrooster: 170 x 213 mm met een dikte van 18 mm. Gemaakt van onbehandeld vurenhout

Vergelijkbare producten

Andere gekochte producten