Artikelen

Start / Artikelen / Tuinschuur – geen ouderwetse droom

Tuinschuur – geen ouderwetse droom

Veel vrouwen dromen van een walk-in-closet, terwijl mannen graag een volledig uitgeruste werkplaats voor zich zien, waar ze kunnen sleutelen en kunnen doen wat ze willen. Kinderen willen een hut, misschien wel in een boom waar de volwassenen niet mogen komen, en de volwassenen doen mee aan de loterij om die droomwinst te pakken en een eigen kasteel te kopen. Dit is natuurlijk sterk vereenvoudigd, er zijn ook mensen die niet over een kasteel of hut dromen en er is absoluut geen mens die een oude, niet-gerealiseerde droom heeft gehad over de aanschaf van een tuinschuur. Een tuinschuur is een vierkant gebouw, met als enige doel gevuld te worden met dingen die u op dat moment niet nodig heeft, het is eigenlijk het tegenovergestelde van een droomhuis.

Daarom wachten we vaak lang met het aanschaffen van een tuinschuur. We denken dat we als we tijd hebben, we eens goed kunnen opruimen, zodat we onze eigendommen niet hoeven te blijven bewaren. Maar zo gaat het nooit. Niet alleen omdat we geen tijd vrij maken om op te ruimen, maar vooral omdat we gedurende de jaren zoveel dingen hebben verzameld waar we niet zonder willen.

Een tuinschuur is ook een voorwaarde dat er iets moet gebeuren. Wie een tuin heeft, heeft tuingerei nodig. Als u een gazon heeft, heeft u een grasmaaier nodig en als u graag iets wilt kweken dan heeft u een schop, hark en ander werkgerei nodig, gieters en tuinslangen, zaadjes, aarde, mest en andere middelen om de grond te verbeteren. Veel dingen kunt u buitenshuis bewaren, eventueel onder een schuin afdak of zeildoek, maar hoe leuk is het om iets in de tuin te doen als u uw benodigdheden niet allemaal op één plek geeft, zodat u een goed overzicht van alles heeft? Niet zo leuk.

Dit is slechts een voorbeeld. Hetzelfde geldt wanneer u in uw vrije tijd fietst of vaart, ook dan heeft u extra spullen die een plek nodig hebben. En dan is er nog de opbergbehoefte, die we allemaal hebben. In de winter wilt u de buitenmeubels binnen zetten, en in de zomer de sneeuwschep. Alles blijft langer mooi en beter als u het binnen kunt zetten, en u kunt alles makkelijker vinden als het op een bepaalde plek ligt.

Dus uiteindelijk schaffen we een tuinschuur aan, een berging of een tuinhuisje in een uitvoering die geschikt is voor waar we de tuinschuur voor willen gebruiken. Het kan groot of klein zijn, met een hoog of laag plafond, een kleine smalle deur hebben of flinke poorten, grote ramen in de wanden en deuren, of geheel zonder. Alles komt op de juiste plek en alles wordt een beetje leuker dan voorheen.