Artikelen

Start / Artikelen / Tuinpaviljoen, een ruimte om vanuit naar buiten te kijken

Tuinpaviljoen, een ruimte om vanuit naar buiten te kijken

Met het interieur van een tuinpaviljoen moet men niet onzorgvuldig omgaan, maar nóg belangrijker is de plaatsing. De schoonheid van het tuinpaviljoen wordt vooral geassocieerd met het uitzicht. Denk aan een tuinpaviljoen dat u heeft bezocht. Als u zich herinnert hoe het eruit zag, gaat het misschien om de buitenkant, maar nog waarschijnlijker herinnert u zich wat u zag toen u door het raam naar buiten keek. Niet iedereen kan een tuinpaviljoen aan de oevers van een prachtig meer plaatsen of een berg met kilometers uitzicht op het terrein hebben, maar er is altijd iets te zien.

Dus voordat u gehaast een tuinpaviljoen gaat kopen, raden we aan dat u een rondje over uw perceel maakt en de perfecte plek zoekt. Stel u voor waar de ramen komen en wat u zult zien als u erdoorheen kijkt. Denk ook aan de hoogte. Met een fundering of plinten kan de vloer een stuk boven het grondniveau uitkomen. Bouw een plateau met behulp van kunststof hellingen of pallets zodat u precies ziet welk uitzicht het tuinpaviljoen daar zou bieden. Het is eventueel mogelijk om het tuinpaviljoen te verplaatsen als u niet de juiste plek heeft gekozen, maar zoals gewoonlijk is het het gemakkelijkst en het goedkoopst om vanaf het begin de juiste keuze te maken. 

Op dit punt in het denkproces is het ook de hoogste tijd om uw kompas tevoorschijn te halen en uit te zoeken waar de zon op en onder gaat. In een tuinpaviljoen wilt u vanaf alle kanten van het huisje kunnen genieten van de zon, maar waarschijnlijk vindt u het fijn als u van een prachtige zonsondergang kunt genieten. Als het wordt verduisterd door uw woning, is het misschien beter om een andere plek te zoeken voor uw tuinpaviljoen, maar als het wordt verduisterd door een paar bomen, kunt u zelf voor een beter uitzicht zorgen door uw zaag of bijl erbij te pakken. Het kan de moeite waard zijn om enkele bomen te kappen of een dicht struikgewas weg te graven.

Is het mogelijk om de fundering iets hoger te bouwen om zo het uitzicht te optimaliseren? Dit kan betekenen dat u een helling of een paar treden naar de deur van het huisje moet bouwen. Als dit als een probleem voelt, moet u daar rekening mee houden. Bedenk ook aan welke kant van het huisje u de deur en een eventuele patio wilt hebben. Misschien wilt u dat de deur zo wordt geplaatst dat de afstand tot uw woning zo kort mogelijk is, maar het kan de moeite waard zijn om twee keer na te denken voordat u besluit dit te doen.

Zoals u merkt is er veel om over na te denken, maar laat dat u niet tegenhouden. Met de juiste planning zal de beloning des te groter zijn als het tuinpaviljoen eenmaal op zijn plek staat. Op de juiste plek.