Artikelen

Start / Artikelen / Tuinhuisje – een plek om in te leven

Tuinhuisje – een plek om in te leven

Velen kopen een tuinhuisje voor de rust, een eigen huisje waar men in stilte kan lezen, schrijven en werken. Maar het is ook mogelijk om er het tegenovergestelde mee te doen. Doordat het tuinhuisje een vrijstaand gebouw is met isolatie in de muren, is het mogelijk om er zowel te wonen als te leven, zonder de rust van het gezin of de buren te verstoren.

Een tuinhuisje is bijvoorbeeld geschikt als muziekstudio en oefenruimte. Het formaat is meer dan genoeg om een rockband te huisvesten, compleet met drumstel, akoestische snaarinstrumenten en een zanger die vanuit de tenen zingt. Als iemand in het gezin drumt of viool speelt, kan deze oplossing zowel de gemoedsrust in huis als een huwelijk redden.

Maar ook als u niet zelf speelt, wilt u misschien naar harde muziek luisteren. Muziekliefhebbers kunnen een koptelefoon opzetten, maar alle muziekliefhebbers weten dat het nooit hetzelfde zal zijn als de hele kamer vullen met geluid. Het is hetzelfde als naar een speelfilm kijken op een smartphone. Als u het niet goed kunt doen, kunt u het beter helemaal niet doen. Daarom kan een tuinhuisje zeker ook worden uitgerust met een thuisbioscoopsysteem met surround sound. Hier kunt u genieten van goede muziek en films van wereldklasse, zonder gestoord te worden door minder enthousiaste medemensen.

Computerspellen zijn een andere activiteit die de mensheid verdeelt. Gamers zijn een groep die zowel graag stilte om zich heen hebben als zich tegelijkertijd uit moeten kunnen leven. Als u multiplayer-games speelt met vrienden en anderen, dan gaat u al snel praten en schreeuwen terwijl iedereen in uw buurt het liefst stil moet zijn en op de tenen moet lopen. Dit werkt niet zo goed in een gezinswoning, maar in een tuinhuisje kan de speler zich goed uitleven.

Veel ambachtelijke hobby's produceren ook behoorlijk wat geluid, of u nu een hamer, boor of cirkelzaag gebruikt. Leuk voor de hobbyist, maar ondraaglijk voor zijn naasten. Geef de hobbyist een tuinhuisje en iedereen zal tevreden en gelukkig zijn.

Geluid lijkt misschien een kleinigheid. In een huishouden moet men met elkaar door één deur kunnen en het gezellig houden, en geluid is eigenlijk gewoon samengeperste lucht, hoe erg kan het zijn? Best erg eigenlijk. Zelfs laagfrequent storend geluid kan leiden tot slaapstoornissen, hoofdpijn en vermoeidheid.

En niet in de laatste plaats tot ergernis! Als dit kan worden opgelost door iemand zijn/haar eigen tuinhuisje te geven voor de luidruchtige activiteiten, zal het een winst zijn voor alle betrokkenen, dus voordat u elkaar op de zenuwen werkt en elkaar in de haren vliegt - koop een tuinhuisje van Polhus.