Artikelen

Start / Artikelen / Tuinhuisje – een eigen huisje

Tuinhuisje – een eigen huisje

Als koppel of gezin samenwonen is voor velen iets om na te streven. Als u een heel huis heeft, is er vaak een hoekje waar u tot rust kunt komen als u tijd voor uzelf nodig heeft. Maar waarschijnlijk dromen de meeste mensen ervan om soms echt iets voor zichzelf te hebben, een plek waar u zichzelf kunt afsluiten of waarvan u weet dat wat u daar achterlaat in dezelfde staat en orde is wanneer u weer terugkomt.

Hiervoor zijn er tuinhuisjes. Een klein vrijstaand huisje om in de tuin te zetten, en dat u voor van alles wat kunt gebruiken. Als u een hobby heeft waarbij het makkelijker is als u extra ruimte heeft en een plek heeft waar u dingen kunt laten staan, dan is een tuinhuisje perfect, bijvoorbeeld als werkplaats of atelier.

Een ander populair doel is het thuiskantoor. Natuurlijk is een werkkamer of in het ergste geval een bureau in een deel van een kamer ook een optie, maar als u veel thuis werkt is het fijn om even weg te zijn in een eigen huisje. De rest van het gezin stelt het meestal ook op prijs dat een deel van het huis niet wordt omgebouwd tot werkruimte. Als u thuiskomt van uw werk of school, wilt u vrij zijn, niet op een andere werkplek belanden, waar ook van u wordt verwacht dat u stil bent en niet stoort.

Voor de thuiswerker zelf zitten er veel voordelen aan een aparte ruimte. Daar kunt u telefoneren of deelnemen aan videoconferenties zonder na te denken over storende achtergrondgeluiden, en tussendoor heeft u een stille ruimte waar u kunt nadenken en zich kunt concentreren. Veel mensen ervaren dat ze meer gedaan krijgen als ze vanuit huis werken dan op de reguliere werkplek en dat komt juist omdat u er niet gestoord wordt. Als het alternatief een kantoorlandschap is, dan is een tuinhuisje de hemel op aarde.

Een ander voordeel van werken in een vrijstaand gebouw is dat zodra u er weggaat en de deur sluit, uw werk voor de dag ook stopt. Als u in uw eigen huis werkt met een computer en telefoon, kan het wel eens gebeuren dat u niet echt in staat bent om de grens tussen werk en vrije tijd te trekken en de hele avond een beetje blijft doorwerken met als resultaat dat u het gevoel krijgt dat u nooit vrij heeft en de dagelijkse rust krijgt die u zo hard nodig heeft.

Natuurlijk kost het wat extra om uzelf een tuinhuisje te gunnen in plaats van in een rommelhok of garage te gaan zitten, maar die luxe kan goed geïnvesteerd geld zijn als u kijkt naar de voordelen van een extra huisje op uw perceel.