Artikelen

Start / Artikelen / Blokhutten - oost west, thuis best

Blokhutten - oost west, thuis best

Door de coronapandemie en milieutrends die hebben geleid tot steeds minder privévluchten, zijn we meer geneigd om op vakantie te gaan in eigen land en meer thuis te blijven. Wat een beetje onvrijwillig begon, is een zeer bewuste keuze gebleven. Vakantie betekent vrij hebben en het rustig aan doen, tijd door te brengen met het gezin en uw batterijen weer opladen voor het stressvolle dagelijkse leven, maar chartervakanties zijn allesbehalve stressvrij.

Het begint al bij de oriëntatiefase, wanneer u op zoek bent naar een vakantieoord dat goedkoop genoeg is, maar toch zongarantie biedt en waar genoeg te doen is om iedereen tevreden te stellen. Eenmaal aangekomen is het belangrijk om alle tijd zo efficiënt mogelijk te besteden en tijd hebben om naar het strand te gaan, cafés en restaurants te bezoeken en spectaculaire gebouwen en archeologische vondsten te bekijken. Er moeten ansichtkaarten worden verstuurd, sterke drank worden gekocht in de tax-free-winkel, goedkope kleding worden gekocht én er wordt een dagtocht met de bus gemaakt naar een afgelegen bergdorpje, die om half vijf 's ochtends bij het hotel vertrekt. Eenmaal weer thuis na veertien dagen vakantie heeft u minimaal een week rust nodig om bij te komen.

Vakantie vieren in uw eigen blokhut is het tegenovergestelde. Als u aankomt, kunt u op de bank gaan zitten en zelfgezette koffie drinken. Geen jetlag of kwijtgeraakte koffers. Alles wat u nodig heeft voor een aangename vakantie is al aanwezig, alle voorzieningen die u zich wenst, maar toch is het een verandering van omgeving. Als u niet alleen wilt rusten en het rustig aan wilt doen, kunt u een niet al te lastig project starten - een steiger bouwen, groenten verbouwen, bessen plukken of een hek bouwen. En als het niet klaar is, gaat u een andere dag verder.

Het enige dat nodig is om stress tijdens de vakantie te voorkomen, is een zomerhuisje en u hoeft het niet eens helemaal zelf te bouwen. Neem maar eens een kijkje in het aanbod aan blokhutten van Polhus en koop een kant-en-klaar bouwpakket met bouwtekeningen en al. Hier vindt u alles, van eenvoudige huisjes met één verdieping tot grote houtstapelbouw huizen met twee verdiepingen met balkon, patio en dikke plafondbalken.

Want alleen omdat u op vakantie wilt in uw eigen land, is het niet vanzelfsprekend welke standaard u voor uw vakantiehuis wilt. Sommigen willen spartaans leven onder eenvoudige omstandigheden, anderen willen een huis dat zo groot en mooi is als hun eigen huis. Of nog beter, u woont misschien in een appartement in de stad waar u werkt en wilt zich in de zomer en weekend als een echte huiseigenaar voelen. Nog een andere groep wil een blokhut om permanent in te wonen, en dan zijn er standaarden zodat u er zonder problemen het hele jaar door kunt wonen. Alles kan geregeld worden.