Artikelen

Start / Artikelen / 8 tips om de controle over uw garage te krijgen

8 tips om de controle over uw garage te krijgen

Behoort u tot de mensen die geen plek hebben voor hun auto in de garage, omdat het er zo rommelig is dat u niet weet waar u moet beginnen met het opruimen ervan? Hier volgen acht tips om de garageruimte te optimaliseren.

Deel de garage in 

De garage wordt vaak niet alleen gebruikt om de auto te parkeren, maar ook als algemene opslagruimte, werkplaats, hobbyruimte en nog veel meer. Door de ruimte in te delen in verschillende zones, zorgt u ervoor dat alle gebruiksdoeleinden een plekje krijgen in de beperkte hoeveelheid aan ruimte. Anders loopt u het risico dat u voor geen van beide plek heeft. 

Werkbank 

Werkoppervlakken zijn vaak een van de grootste problemen, en als u eerst een uur lang moet zoeken naar een plek om ergens aan de slag te gaan, dan komt het vaak voor dat er helemaal niets meer van komt. Met een wandgemonteerde werkbank en een slimme gereedschapskist in de buurt komt u al snel op gang met kleine en grote projecten. 

Doe het zelf! 

Er zijn veel kastjes, ladekastjes op wielen en sorteervakjes verkrijgbaar, maar soms is het het beste om een eigen oplossing te creëren. Bekijk welke gereedschappen en machines u nodig heeft in uw garage en zoek uit welke soort planken, lades en hangers u nodig heeft. Misschien is het pennenmapje van de kantoorspullengroothandel een perfecte opbergmogelijkheid voor schroevendraaiers. Denk praktisch! 


Gebruik de muren 

Door planken en kastjes aan de muur te hangen kunt u optimaal gebruik maken van de ruimte. Tuingereedschap neemt niet veel plek in beslag als het aan de muur wordt gehangen, terwijl ze anders al snel de hele ruimte vullen als de over de hele vloer liggen. Met behulp van draadmanden, rekken en beugels kunt u een overzichtelijk opbergsysteem aan de wand creëren. 


Gebruik het plafond 

Het plafond is een ander ongebruikt oppervlak. Als u spullen aan het plafond hangt, is er niemand die over rondslingerende spullen zal struikelen. Met een slim bakkensysteem kunt u uw eigendommen op een praktische manier opbergen. Auto-onderdelen, gereedschap, sportspullen, schoenen, kerstspullen en spijkers - alles in een eigen bak, zodat u het makkelijk terug kunt vinden. 

Optimaliseer de parkeerplaats 

Ook al kent u uw auto van binnen en buiten, is het altijd krap om in de garage te parkeren. Als u pech heeft is één keer iets te ver doorrijden of de deur iets te onvoorzichtig openen genoeg voor een vervelende deuk of kras in de lak. Op boten worden stootwillen van rubber of piepschuim over de reling gehangen om de boot te beschermen bij aanvaringen met andere schepen en harde steigers. Deze kunnen ook voor auto's worden gebruikt, door ze aan blootgestelde garagemuren te bevestigen. Een andere manier om de marges in de gaten te houden, is door tennisballen aan het plafond te hangen, zodat u merkt wanneer u op het punt staat te ver te rijden.  

Maak de garagepoort "smart" 

Met een mobiele telefoon kunt u de garagepoort besturen, openen vanuit de auto en achteraf controleren of de poort dicht is. Allemaal met behulp van sensoren. Naast dat dit tijd bespaart, is het ook erg fijn dat u niet extra uit de auto hoeft te stappen. Bovendien draagt het bij aan de veiligheid en houdt het zowel dieven als ratten op afstand. 

Vind nieuwe ruimte 

Als u uw garage heeft opgeruimd, kan het ineens blijken dat u meer ruimte heeft dan u dacht. Misschien heeft u plek voor een werkkamer of homegym aan de zijkant van de auto. Of een oefenruimte of fietsenwerkplaats, alles hangt af van hoe goed u gaat opruimen en welke interesses de gezinsleden hebben. 

Dus ga aan de slag met uw garage en verander deze in een ruimte vol positieve energie!